На данашњем састанку са Њ.Е. Амбасадором Кристофером Хилом, представници ЈП “Нуклеарни објекти Србије” су имали прилику да разговарају о бројним, до сада реализованим пројектима са Министарством енергетике САД-а, као и да се дотакну свих поља у којима је могуће проширити сарадњу у општем интересу Републике Србије и САД-а.

27. јунa 2023. године, Европска комисија и Јавно предузеће ,,Нуклеарни објекти Србије” су успешно завршили пројекат финансиран од стране ЕУ, а који је имао за циљ унапређење нуклеарне безбедности у Републици Србији.
 

Европска комисија (EK) и Јавно предузеће Нуклеарни објекти Србије (ЈП НОС) прославили су успешан завршетак пројекта ЕУ о нуклеарним заштитним мерама посетом, уз коју је данас одржана конференција за новинаре у просторијама ЈП НОС у Винчи, Београд, представљањем резултата иницијативе коју финансира Европска унија.

 

У периоду од 25. до 29. јула 2022. године, одржана је Здружена Радионица посвећена управљању ислуженим и напуштеним, затвореним изворима зрачења, ремедијацији, одлагању отпада и управљању специфичним токовима отпада (Joined WS on the management of DSRS and orphan sources, remediation, waste retrieval and specific waste streams management), чији је домаћин било ЈП „Нуклеарни објекти Србије“.